perjantai 20. kesäkuuta 2014

Koiralle peti

 Virkkasin siskon koiralle, Oskulle mökille pedin.


Tällainen se on ilman pehmustetta...


..ja tällainen pehmusteen kanssa. Laitoin vanhan lutusen tyynyn ja ompelin puuvilla kankaasta pussukan. Matonkude oli aika solmuinen, ennen kuin reunoissa hokasin että voin aukaista ja virkata siististi sisään.


Toiselle puolelle pussukkaa, ompelin vetoketjun voidakseen ottaa pois ja pestä.
 

En ole kovin hyvä ompelemaan, mutta olen tyytyväinen suoritukseen. Toivottavasti sisko ei kurkkaa pussin nurealle puolelle... olen päätellyt langat.
 

Tällaisella kuviolla sain vähä vahvemman reunan, että pysyy kasassa.

Tässä Osku pääsi testaa uutta petiä... hmm... vaikutta hyvältä.

4 kommenttia:

 1. Hei! Eksyin blogiisi tämän koiranpedin kautta, on hieno!:) osaisitko lyhyesti sanoa miten tuo reunan kuvio tehdään? Tai mikä on tuon virkkauskivion nimi niin voisi löytyä netistä ohje?:) vaikuttaa hyvältä, nimittäin nyt on korin pohja valmis, mietin kaksinkertaista reunaa peruskiinteillä silmukoilla, mutta tämä vaikuttaa paremmalta

  VastaaPoista
 2. Kuvion nimi pn jääpuikko. Kaksi eka kierrosta normaalisti kiinteillä silmukoilla. Kolmannella *eka silmukka ks, toinen silmukka ks, mutta ota kaksi kierrosta alempaa*... tee näin kierros loppuun. Neljännellä kierroksella otat taas niin että kun edellis kierroksen lyhempi ks, tähän kohtaa teet pitkän ks ja kun taas edellis kierroksen pitkä ks, niin tähän laitat normi ks. Tällä tekniikalla virkatun pinta on jäykkä ja tiivis. Toivottavasti osasin selittää selkeästi. Mukavia virkkaus hetkiä...

  VastaaPoista
 3. http://siskoneule.blogspot.fi/2013/02/virkataan-harakanvarpaita.html

  Löysin mm. tällaisen sivun, jossa on ohje kuvan kanssa. Tämä avatuu varmaan paremmin, kuin minun sepostus... :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon! vaikuttaa semmoselta että tämmöne alottelijakin osaa, täytyy kyllä kokeilla. Kiitos vielä ja mukavia käsityöhetkiä sinullekin!

  VastaaPoista