torstai 30. huhtikuuta 2015

Jenkkikassi

Joskus aikoinaan tein Hanko langasta jenkkikassin, mutta ei tullut niin hyvä paksusta langasta. Se unohtui, mutta tänään on toisenlaiset meinigit menossa. Tässä lomalla ollessa aloin kokeilee uudestaan ja sain kuin sainkin valmiiksi ja ihan tyytyväinen tekemiseen olen vaikka aina on parennettavaa. Kaikesta työstä oppii aina jotain uutta. Virkkasin Novita kotiväki huvila langasta kaksinkertaisena ja koukku 3. Lankaa meni punaista vajaa kerät ja valkoista vielä vähemmän, ehkä puolet. 

Aijemmin en hokannut kuvata pohjaa, joten se on tällainen
Suurin piirtein puolessa välissä työtä, hidasta hommaa.
Kahvat tein ohjeesta poiketen, piti olla 87 kjs, mutta tein 110. Viisi kertaa kiersin ympäri, lisäyksineen ja lopuksin ompelin kiinni... väliin laitoin sähköjohtoa kovikkeeksi.
Vetoketjun 35 cm ompelin kiinni, olisi ehkä voinut olla pikkasen pitempi mutta kun oli valmiina, sai kelvata. Nimikyltin ompelin kiinni heti tuossa kohtaa kiinni ennen kuin jatkoin matkaa. Oli n. 4 cm vielä virkkaamista ennen kuin vaihtaa valkoiseen. Ompelin sillä heti kiinni, että olisi helpompi ommella tuossa kohtaa ettei tule kovin korkea ja tartte kovin pyörritellä. Inhoan jälki käteen ompelemisia, että tulee suoraan, kaikki nurkat ovat ok. No, sen tein nyt noin, joku voi sen tehdä toisella tapaa. Nimilapusta oikea puoli on vähä pyöreämpi kuin vasen, mieheni hokas sen mutta en jaksanut purkaa kuin kerkesin jo päätellä langat.
Kahvojen asettaminen paikoilleen oli tämän työn haastavin homma, että tulevat suoraan ja samaan kohtaan jne... jumaleisson, niskat menivät jumiin... ei ollut erkonominen työasento. Niin kuin jo ajemmin sanoin, jälki pipertäminen ei ole minun juttu.... huh tein sen, jihaaaa..!
Kassin pohjalle leikkasin kirjan kannen paksua pahvia ja vuorasin mustalla kankaalla. Olisin laittanut valkoisella tai punaisella, mutta tällä hetkellä ei ollut kangas varastossa sen värisiä kankaita, joten tyydän mustaan.
Ohje löytyy täältä. Muunsin vähä isommaksi ja erillä langalla, kuin ohjeessa on.
http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/neulonta_ja_virkkaus/virkattu_jenkkikassi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti